Geen categorie

Met een bibliotheekkaart gratis naar musea in New York

0 0
Read Time:49 Second

Iedereen die lid is van een bibliotheek in de stad New York kan nu de Culture Pass aanvragen, die gratis toegang biedt tot 33 musea in die stad. En daarmee kan de kaarthouder flink wat geld besparen, want een ticket voor het Guggenheim kost bijvoorbeeld al 25 dollar.

“Sommige mensen zijn geïntimideerd door musea”, aldus Linda Johnson, directeur van de Brooklyn Public Library in de New York Times. “Ze moeten niet buitengesloten worden van het prachtige culturele aanbod dat beschikbaar is voor inwoners van New York City.”

De deelnemende musea, waaronder behalve het Guggenheim ook het Museum of Modern Art en het Whitney Museum of American Art, verlagen met de Culture Pass de drempel een behoorlijk stuk. Voor inwoners van de staat New York is een bibliotheekkaart namelijk al gratis.

Het aantal bezoeken dat iemand met een Culture Pass kan doen, is vooralsnog wel beperkt. Elk museum is slechts één keer per jaar toegankelijk met de pas. Ook moet een kaarthouder vooraf reserveren.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share