Geen categorie

Rijksmuseum van Oudheden tijdelijk dicht

0 0
Read Time:58 Second

Nieuws

Het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden is sinds vandaag tijdelijk gesloten omdat de zalen over de Grieken, Etrusken en Romeinen worden gerenoveerd. De sluiting is noodzakelijk vanwege de verwijdering van asbest. Het museum benadrukt dat de aanwezigheid van asbest geen risico vormt voor bezoekers, zolang er niet verbouwd of gesloopt wordt.

Artist impression van een van de nieuwe zalen collectie Grieken. © Architectenbureau Jowa.
Artist impression van een van de nieuwe zalen collectie Grieken. © Architectenbureau Jowa.

 

Het Rijksmuseum van Oudheden werkt in fasen aan de vernieuwing van de huidige opstellingen. Als eerste werd in 2013 de zaal over het oude Nabije Oosten vernieuwd. Met de huidige renovatie wordt de presentatie over de Klassieke Wereld aangepakt en in 2016 is het de beurt aan de afdeling over het oude Egypte.

In 2017 tenslotte, staat een aanpassing van de presentatie over Nederland in de Romeinse tijd op het programma. Zo zal het museum in het jubileumjaar 2018 zijn tweehonderdjarig bestaan kunnen vieren met volledig vernieuwde vaste presentaties.

Niet alleen de tentoonstellingszalen worden vernieuwd, ook treft het museum de komende maanden maatregelen op het gebied van brandveiligheid en klimaatbeheersing. Het museum gaat medio december van dit jaar weer open.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share