Geen categorie

180.000 bezoekers voor Frick Collection in Mauritshuis

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Nieuws

Dit Portret van de Comtesse d’Haussonville uit 1845, van Jean-Auguste-Dominique Ingres (1780-1867) was het beeldmerk van de tentonstelling. Colelctie The Frick Collection, New York. Foto Michael Bodycomb.
Dit Portret van de Comtesse d’Haussonville uit 1845, van Jean-Auguste-Dominique Ingres (1780-1867) was het beeldmerk van de tentoonstelling. Collectie The Frick Collection, New York. Foto Michael Bodycomb.

De tentoonstelling The Frick Collection – Kunstschatten uit New York trok de afgelopen maanden 180.000 bezoekers naar het Mauritshuis in Den Haag. Volgens het museum overtreft dit aantal de verwachting ruimschoots.

Nooit eerder was een volledige tentoonstelling met werken uit The Frick Collection buiten New York te zien. Het Mauritshuis mocht deze organiseren omdat het eerder vijftien werken had uitgeleend voor de tentoonstelling Vermeer, Rembrandt, and Hals in het New Yorkse museum. Die bezorgde The Frick Collection in drie maanden meer bezoekers dan normaal in een heel jaar.

De Frick-expositie in het Mauritshuis is niet de best bezochte tentoonstelling in de geschiedenis van het Haagse museum, maar was wel heel succesvol. Ze werd lovend ontvangen door het publiek en de (inter)nationale pers. Ook deze site gaf de presentatie een hoog cijfer.

The Frick Collection was de eerste expositie in de nieuwe tentoonstellingszaal van het Mauritshuis, dat vorig jaar na een renovatie en uitbreiding heropende. Met de kleine zaal beschikt het museum voor het eerst over een aparte ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share