Geen categorie

Kinderportretten familie Van Loon

0 0
Read Time:50 Second

Expositie

Sinds 1630 laat de familie Van Loon haar kinderen portretteren door grote namen als Dirck Santvoort, Nicolaes Maes en Thérèse Schwartze. Dit heeft geleid tot een bijzondere collectie zeer uiteenlopende kinderportretten, van monumentale werken tot intieme miniaturen. Museum Van Loon in Amsterdam toont voor het eerst al deze kinderportretten samen.

Een van de portretten van Katinka Lampe.

De aanleiding voor de tentoonstelling zijn de eigentijdse portretten die Katinka Lampe dit jaar maakte van de jongste generatie. Bij een bezoek aan Museum Van Loon werd Lampe getroffen door overeenkomsten tussen haar werk en de historische portretten. Ze maakte nieuwe en selecteerde oude werken die deze, met name formele, gelijkenissen benadrukken.

Haar nieuwe kinderportretten zijn nu samen te zien met klassieke voorstellingen uit de privécollectie van de familie Van Loon. Die verzameling bestaat uit zeer uiteenlopende kinderportretten, van monumentale werken tot intieme miniaturen.

Kinderportretten – Van Santvoort tot Lampe, t/m 9 juni in Museum Van Loon, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share