Geen categorie

Catharijneconvent voor alle mannen

0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Nieuws

Museum Catharijneconvent nodigt nadrukkelijk alle mannen uit om in het weekend van 24 en 25 mei de tentoonstelling Thuis in de Bijbel te bezoeken. Mannen krijgen het hele weekend gratis toegang en voor hen staat, aldus het museum, “een lekker koud biertje” klaar.

Jan Baptist Weenix, Tobit slaapt onder de wingerd, ca. 1641, olieverf op doek, Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam. Foto Studio Tromp, Rotterdam.

Aanleiding voor het weekend is het uitkomen van de publicatie Allemaal mannen. Vier Nederlandse theologen, Nico ter Linden, Tom Mikkers, Teunaard van der Linden en Erik van Halsema, hebben twintig mooie, wispelturige of machtige mannen uit de Bijbel geportretteerd. Het boek bevat ook een cd waarop bekende acteurs als Mark Rietman, Gijs Scholten van Aschat en Thijs Römer Bijbelverhalen over mannen voorlezen.

Allemaal mannen sluit aan bij Thuis in de Bijbel, een tentoonstelling over Hollandse en Vlaamse meesters die hun vertrouwde omgeving gebruiken voor het weergeven van Bijbelse verhalen. Kunstenaars als Jan Steen, Pieter Brueghel en Ferdinand Bol en andere kunstenaars beeldden Bijbelverhalen uit tegen de achtergrond van dorpen en steden in de Lage Landen.

Het weekend is voor het Catharijneconventook een goede gelegenheid om meer mannen naar het museum te trekken. Uit Noors onderzoek bleek namelijk dat mannen die regelmatig een bezoekje aan een museum brengen zich gezonder voelen. Gemiddeld bezoeken mannen echter veel minder vaak een museum dan vrouwen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share