Geen categorie

Stripmuseum Brussel trekt affiche terug

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Het Stripmuseum in Brussel heeft een affiche teruggetrokken nadat Moulinsart dreigde met een rechtszaak. Moulinsart is de organisatie die de nalatenschap beheert van Hergé, de geestelijk vader van Kuifje.

Stripmuseum Brussel (foto van 4 juni 2016). Foto: Evert-Jan Pol.

Het affiche was bedoeld ter promotie van zowel de tentoonstelling over de Franse striptekenaar Emmanuel Lepage als de viering van het dertigjarig jubileum van het museum. Lepage zelf ontwierp het affiche, waarop iconen uit de Europese stripgeschiedenis figureren. Daaronder bevindt zich de raket uit de Kuifje-albums Raket naar de Maan en Mannen op de maan. En daar wringt bij Moulinsart de schoen; de organisatie had hier geen toestemming voor gegeven.

Het Stripmuseum heeft het affiche inmiddels van zijn site gehaald, schrijft De Morgen. En Lepage laat via zijn Instagram-account weten te werken aan een nieuwe versie van de poster, zonder raket ditmaal.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share