Geen categorie

Parkeerboete voor kunstwerk

0 0
Read Time:51 Second

Nieuws

Een vrachtauto in Karlsruhe kreeg onlangs een parkeerboete van 30 euro. Niets nieuws, ware het niet dat het hier om een kunstwerk van Erwin Wurm gaat.

 

De Oostenrijkse kunstenaar maakte het werk in opdracht van het Zentrum für Kunst und Medientechnologie (ZKM) in het kader van de viering van de 300ste verjaardag van Karlsruhe. Onder de noemer Globale viert de Duitse stad 300 dagen lang feest. Uiteenlopende installaties zijn een onderdeel van het programma. Een andere opmerkelijke creatie is een hangend huis.

De 'fout' geparkeerde vrachtauto. Foto: Zentrum für Kunst und Medientechnologie.
De ‘fout’ geparkeerde vrachtauto. Foto: Zentrum für Kunst und Medientechnologie.

Dat de nietsvermoedende parkeerwachters een boete onder de ruitenwissers plaatsten, is niet verwonderlijk: het rode voertuig staat er ook een beetje mal. Met zijn achterwielen omhoog tegen een gevel van een gebouw.

Wurm (1954) hoeft zich geen zorgen te maken dat hij de 30 euro moet ophoesten. Burgemeester Frank Mentrup van Karlsruhe heeft aangegeven in beroep te gaan tegen de boete. Dat meldt het ZKM op zijn Facebook-pagina.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share