Geen categorie

Dordrechts Museum krijgt topstuk Daniëls

0 0
Read Time:39 Second

Nieuws

Het Dordrechts Museum heeft gisteren een schilderij van René Daniëls gekregen van Bedrijfsvrienden Dordrechts Museum (BDM). Het is een nog vrijwel onbekend werk van de kunstenaar.

Het geschonken werk.
Het geschonken werk.

 

Daniëls (1950) is een sleutelfiguur in de schilderkunst van de laatste veertig jaar. Het museum noemt het geschonken werk een hoogtepunt in zijn collectie hedendaagse schilderkunst. Het is de duurste aanwinst van hedendaagse kunst van het Dordrechts Museum ooit.

Het museum beschrijft het schilderij op zijn Facebookpagina als “een schitterende compositie in de beste traditie van de Nederlandse schilderkunst”. Volgens de instelling balanceert het werk tussen abstract en figuratief. Het “kan gezien worden als compositie van vlakken, maar ook als ruimte, een stad of een gebouw met deuren en wanden”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share