Geen categorie

Regenbooggedicht in Rotterdam

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Nieuws

De skyline van Rotterdam is vorige week uitgebreid met het regenbooggedicht Breathe Walk Die. Het kleurrijke werk van Ugo Rondinone heeft een plek gekregen op het dak van Museum Boijmans Van Beuningen. Het is onderdeel van een serie regenboogsculpturen voor de openbare ruimte, die in 1997 begon met het werk Cry me a river.

Het Boijmans plaatste het gedicht ter gelegenheid van de opening van Rondinones expositie Vocabulary of Solitude. In de Bodonzaal van het museum (1500 vierkante meter) toont de Zwitserse kunstenaar hoe mooi eenzaamheid kan zijn. 45 levensgrote sculpturen van clowns vormen het middelpunt van zijn eerste solotentoonstelling in Nederland.

Ugo Rondinone, Breathe Walk Die, 2014. Foto: Aad Hoogendoorn.
Ugo Rondinone, Breathe Walk Die, 2014. Foto: Aad Hoogendoorn.

Met titels in de tegenwoordige tijd, zoals be, breathe, remember, feel en yawn, verbeelden de clowns samen een dag van 24 uur in het leven van een individu. Zoals een prisma wit licht opbreekt tot alle kleuren van de regenboog, zo legt Rondinone (1964) met deze installatie de verschillende facetten van ons bestaan bloot.

De tentoonstelling bevat verder ongeveer tweeduizend regenboogtekeningen. Vorig jaar riep hij kinderen op die voor hem te maken. Ugo Rondinone – Vocabulary of Solitude en het regenbooggedicht zijn beide te zien tot en met 29 mei.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share