Geen categorie

Boos Prado trekt 2 werken terug uit expositie Bosch

0 0
Read Time:57 Second

Nieuws

Het Prado heeft twee beloofde schilderijen op het allerlaatste moment toch niet uitgeleend aan Het Noordbrabants Museum voor de expositie Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie. Het Madrileense museum is boos op het Bosch Research and Conservation Project. Dat meldt de Volkskrant.

Het Noordbrabants Museum en de gemeente Den Bosch namen het initiatief tot het Bosch Research and Conservation Project. Veel buitenlandse musea bleken in ruil voor onderzoek en eventuele restauratie van hun werk van Bosch wel bereid stukken uit te lenen voor de tentoonstelling.

Museo Nacional del Prado kreeg in twee gevallen echter slecht nieuws. Volgens het onderzoeksteam zijn De verzoeking van de heilige Antonius en Keisnijding niet van de hand van Bosch zelf. Het Spaanse museum kan zich niet vinden in dat oordeel en besloot de werken thuis te laten.

Wel in de catalogus, niet in de expositie: Keisnijding.
Wel in de catalogus, niet in de expositie: Keisnijding.

Maar ook zonder deze twee ‘Spaanse’ werken is de tentoonstelling nog steeds de grootste ooit over Jheronimus Bosch. Het Noordbrabants Museum toont 18 (en dus geen 20) van de 25 bewaard gebleven schilderijen.

Zie ook: Meesterlijke expositie over genie Jheronimus Bosch

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share