Geen categorie

Skagens Museum weer open na nieuwbouw

0 0
Read Time:47 Second

Nieuws

Een volle bak, afgelopen zaterdag in het vernieuwde Skagens Museum in het Deense Skagen. Koningin Marghareta II van Denemarken heropende het museum dat sinds november was gesloten vanwege renovatie en nieuwbouw.

Door: Evert-Jan Pol

Skagens Museum bestaat sinds 1908 en bevindt zich sinds 1928 in het huidige gebouw. Het trekt jaarlijks tussen de 100.000 en 160.000 bezoekers en is daarmee het op vier na best bezochte museum van Denemarken.

Skagens Museum tijdens de heropening. Foto: Skagens Museum (via Instagram).
Skagens Museum tijdens de heropening. Foto: Skagens Museum (via Instagram).

Dankzij uitbreiding is het museum 1800 vierkante meter aan oppervlakte rijker. Op de begane grond van het nieuwe gedeelte is 300 vierkante meter ingeruimd voor tijdelijke tentoonstellingen.

Skagen, in het noorden van Denemarken, was van 1870 tot 1930 een kunstenaarskolonie en daar is dit museum dan ook aan gewijd. De collectie bestaat uit 1800 werken, van onder anderen Anna en Michael Ancher en P.S. Krøyer.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share