Geen categorie

Expositie Matisse in de bioscoop

0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Nieuws

Wie de succesvolle expositie Henri Matisse: the Cut-Outs in Tate Modern heeft gemist, krijgt een nieuwe kans in de Nederlandse bioscopen. Pathé vertoont een filmversie van de tentoonstelling.

Henri Matisse, Grote Compositie met Maskers, 1953, National Gallery of Art, Washington. Ailsa Mellon Bruce Fund 1973.17.1. Digital Image: © National Gallery of Art, Washington. Artwork: © Succession Henri Matisse/DACS 2014.

 

De vertoning wisselt een rondgang door de expositie af met interviews met deskundigen en zeldzame archiefbeelden van Matisse aan het werk. Ook bevat de film optredens van balletdanseres Zenaida Yanowsky. Zij voert choreografieën uit die geïnspireerd zijn door de kleurrijke cut-outs van Matisse.

De film is onderdeel van de serie Exhibition on Screen, die wereldwijd grote internationale kunstexposities naar bioscopen brengt. Het afgelopen seizoen waren tentoonstellingen over Manet, Munch en Vermeer op het witte doek te bewonderen.

In Nederland was het aantal bioscopen beperkt, maar  vanwege het grote succes is het dit nu uitgebreid. De tentoonstellingen over Matisse is op 13 en 16 november te zien in negen theaters: Pathé City en Tuschinski (Amsterdam); Buitenhof (Den Haag); Amersfoort; Breda; Groningen; Haarlem; Tilburg en Rembrandt Utrecht. Later dit jaar en volgend jaar volgen er nog films over tentoonstellingen over onder anderen Rembrandt, Vincent van Gogh en de impressionisten.

De Digitale Kunstkrant besteedde eerder dit jaar al aandacht aan de Matisse-expositie in Tate Modern.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share