Geen categorie

Standbeeld en wandelpad voor Rembrandt

0 0
Read Time:33 Second

Rembrandt krijgt in Amsterdam een nieuw standbeeld én een wandelroute. Dit is bekendgemaakt door Stichting Rembrandt aan de Amstel. Het beeld De jonge Rembrandt wordt vanmiddag onthuld op het Professor Tulpplein, voor het Amstel Hotel.

Onthulling van het beeld De jonge Rembrandt. Foto: Pieter Boersma.

Het beeld, in 1968 gemaakt door Wim van Hoorn (1908-1979), komt te staan langs het nog in gebruik te nemen Rembrandtpad. Dit is de lange route vanaf het Rembrandthuis tot aan Ouderkerk aan de Amstel. De schilder liep en tekende daar vaak. In Amsterdam staat al een beeld van Rembrandt op het Rembrandtplein.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share