Geen categorie

Museumbezoeker valt in zwart gat

0 0
Read Time:48 Second
Anish Kapoor (1954), Descent into Limbo, 1992. Foto: Museum de Pont, Tilburg.

Geen enkel museum wil dat een bezoeker na het zien van een tentoonstelling in een spreekwoordelijk zwart gat valt, laat staan in een echt exemplaar. Toch overkwam een onfortuinlijke bezoeker van museum Serralves in het Portugese Porto juist dat .

De man bezocht een tentoonstelling van de Britse kunstenaar Anish Kapoor en bewonderde daar onder meer de installatie Descent into Limbo (Afdaling in het ongewisse). Deze bestaat uit een kubusvormig gebouw, met daarin een rond tweeënhalf meter diep zwart gat in de vloer.

De ongeveer zestig jaar oude bezoeker uit Italië kwam hierin ten val en moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Of hij in het gat zelf viel of in de kubus, is niet geheel duidelijk, schrijft The Art Newspaper.

Het gaat inmiddels weer goed met de man, liet een woordvoerder van het museum weten aan de Engelse krant.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share