Geen categorie

Drents Museum krijgt verzameling Cuby + Blizzards

0 0
Read Time:57 Second

Hoes van de single Back street van Cuby + Blizzards, uit 1971.

Het Drents Museum heeft de collectie onlangs uitgebreid met een grote Cuby + Blizzards-verzameling. Het betreft singles, elpees, cassettebandjes en cd’s, originele foto’s, affiches en divers ander documentatiemateriaal van deze Drentse bluesband. De band genoot vanaf midden jaren ’60 van de vorige eeuw internationale bekendheid.

De collectie, verzameld door een Asser liefhebber, werd geschonken door de Stichting Vrienden van het Drents Museum en is tot stand gekomen in goed overleg met het bestuur van de Stichting Erfgoed Harry Muskee (van het Cuby and The Blizzards Museum in Grolloo). Harry Muskee, zanger van de band, was lid van het Comité van Aanbeveling van het Drents Museum. Muskee overleed vorig jaar op 70-jarige leeftijd.

Het Drents Museum bezat al een Cuby + Blizzards-verzameling, met onder meer het originele hoesontwerp van Red, White and Blue  (1975) en enkele gesigneerde elpees. Met de recente schenking bezit het museum vrijwel het gehele oeuvre van de band. Volgens het museum is daardoor de toekomst van dit muzikale culturele erfgoed verzekerd.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share