Geen categorie

Moco Museum ontvangt miljoenste bezoeker

0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

Het Moco Museum ontving vandaag de miljoenste bezoeker sinds de opening in 2016. De gelukkige, Katouar Benchaib uit Veenendaal, mag de rest van haar leven gratis naar het Amsterdamse museum. Ook kreeg ze een cheque ter waarde van 250 euro om in de winkel van het Moco Museum te besteden.

Van links naar rechts: Lionel Logchies, Katouar Benchaib, Anna Schut Kim Logchies. Foto: Isabel Janssen.

Samen met vriendin Anna Schut bezocht ze het museum. “We hadden Moco Museum op Instagram gezien en zijn speciaal naar Amsterdam gekomen vandaag”, zegt Benchaib.

Het Moco Museum opende op 9 april 2016 op het Museumplein, tegenover het Rijksmuseum en naast het Van Gogh Museum. Het is gevestigd in Villa Alsberg uit 1904. Het museum is een initiatief van Lionel en Kim Logchies, ook eigenaars van LionelGallery aan de Nieuwe Spiegelstraat in Amsterdam.

Moco staat voor Modern Contemporary en richt zich dus op moderne én hedendaagse kunst. Het toonde er werk van onder anderen Banksy, Andy Warhol, Salvador Dalí en Roy Lichtenstein. Het schilderij Bedroom at Arles van laatstgenoemde stond model voor een 3D-stijlkamerinstallatie, die vanwege succes langer te zien is. Tot 19 januari is er ook de tentoonstelling ICY & SOT – A Moment of Clarity te zien, met werk van twee jonge Iraanse broers.

Moco Museum. Foto: Evert-Jan Pol.

“We zijn heel dankbaar voor iedereen die zijn weg naar het Moco Museum heeft gevonden”, vertelt Kim Logchies. “Onze bezoekers komen niet alleen in groten getale en geven hoge waarderingen, maar ze zijn vooral zo leuk. Soms kom ik mijn kantoor uit en krijg ik spontaan een knuffel van een dankbare bezoeker.”

Tot en met zaterdag 3 november hanteert het Moco Museum extra lange openingstijden. Van zondag tot en met donderdag is het dan geopend van 9 tot 19 uur en op vrijdag en zaterdag van 9 tot 20 uur.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share