Geen categorie

Nieuwe dramaserie over Vincent van Gogh

0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Een vrijdag in oktober: een Amsterdams café verandert in een Parijs atelier in de jaren ’80 van de negentiende eeuw. Vincent van Gogh volgt er met enkele medestudenten een tekenles. Het betreft de laatste scène die wordt opgenomen voor de nieuwe vierdelige dramaserie Vincent; Een huis voor Van Gogh, waarvan de EO vanavond de eerste aflevering uitzendt.

Barry Atsma als Vincent van Gogh in atelier Cormon. Foto: Piotr Kukla.

De pupillen, onder wie ook Henri de Toulouse-Lautrec, zitten in een kring en in hun midden staat een Venusbeeld, dat ze na moeten tekenen. Niet iedere acteur of figurant kan echter tekenen als Van Gogh. En daarom is op de set een professionele kunstenaar aanwezig, die zo nodig een opzetje maakt.

In de Franstalige scène krijgt Vincent (Barry Atsma) een aanvaring met zijn docent, Fernand Cormon. Deze maakt een spottende opmerking, die de medestudenten doet gniffelen. De scène symboliseert hoe er indertijd tegen het werk van Van Gogh werd aangekeken. Een thema dat in de serie uiteraard aan bod komt.

Vincent van Gogh (Barry Atsma) schildert aan de oever van de Rhone. Foto: Piotr Kukla.

In Van Gogh; Een huis voor Vincent leert de kijker Vincent van Gogh kennen door de ogen van Vincent Willem (Jeroen Krabbé), neef en enige erfgenaam van de schilder. Aan de hand van brieven, tekeningen en schilderijen duikt deze in het bijzondere levensverhaal van zijn oom. De serie is opgenomen in Nederland, België en Frankrijk. In landschappen en personages komen de bekende schilderijen van Van Gogh tot leven.

Van Gogh; Een huis voor Vincent, vanaf vanavond vier weken lang elke maandag bij de EO op Nederland 1 (22.05-23.00 uur)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share