Geen categorie

Japanmuseum SieboldHuis krijgt 600 Japanse prenten

0 0
Read Time:51 Second

Japanmuseum SieboldHuis in Leiden heeft niet minder dan ruim 600 Japanse prenten gekregen van Muck en Mieke Douma. Deze collectie bevat onder meer prenten van beroemde prentkunstenaars als Hokusai, Hiroshige, Kuniyoshi en Yoshitoshi.

De schenking is de start van een eigen Japanmuseum SieboldHuis-prentencollectie.Delen van de verzameling zijn te zien in komende tentoonstellingen. Jaarlijks houdt het museum een prentententoonstelling. Komende winter toont het vogels- en bloemenprenten.

Het SieboldHuis is volledig gewijd aan Japanse kunst en cultuur. Het toont onder meer prenten, lakwerk, keramiek, fossielen, geprepareerde dieren, munten, kleding en oude landkaarten. Alle objecten zijn tussen 1823 en 1829 verzameld door de Beierse arts Philipp Franz von Siebold, de naamgever van het museum.

Tot en met 27 mei is er nog de tijdelijke tentoonstelling De gemaskerde krijger te zien. Kostbare pronkstukken als zwaarden, kamerschermen, kimono, wapenrustingen, helmen en maskers illustreren daarin de verwantschap van de samuraicultuur met het nō-theater.

Hiroshige en Kunisada, Sakanoshita uit de serie 53 stations van de Tokaido, 1857.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share