Geen categorie

Kelder Stedelijk 8 maanden dicht

0 0
Read Time:54 Second

Nieuws

De tentoonstellingsruimte in de kelder van het Stedelijk Museum gaat acht maanden dicht voor een herindeling. Dat schrijft de Volkskrant.

De vaste collectie en een groot deel van de tijdelijke exposities wisselen van plaats. De permanente collectie is nu nog te zien in de oudbouw van het museum. De tijdelijke tentoonstellingen waren sinds de verbouwing vooral ondergebracht in de 1.100 vierkante meter grote, raamloze De kelderzaal van de nieuwbouw, ofwel de ‘badkuip’, was het podium voor tijdelijke tentoonstellingen. Daar is nog tot en met 2 oktober de expositie Opwinding te zien.

De 'badkuip. Foto: Evert-Jan Pol.
De ‘badkuip. Foto: Evert-Jan Pol.

Volgens directeur Beatrix Ruf is de herinrichting noodzakelijk vanwege verwarring bij het publiek. Dat weet vaak niet waar het moet zijn. De grote exposities vinden voortaan plaats op de eerste verdieping van de oudbouw. Kleinere thematentoonstellingen zijn een etage lager te zien.

De kelder sluit op 3 oktober en opent pas weer in de zomer van 2017. Volgens het Stedelijk is er geen verbouwing nodig. Rem Koolhaas ontwerpt de nieuwe inrichting.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share