Geen categorie

Directeur Drents Museum naar Paleis Het Loo

0 0
Read Time:45 Second

Michel van Maarseveen vertrekt als directeur van het Drents Museum in Assen. Per 1 juli wordt hij de nieuwe algemeen directeur van museum Paleis het Loo in Apeldoorn. Hij volgt daar prof. dr. J.R. ter Molen op, die met pensioen gaat.

Michel van Maarseveen. Foto: Sander Drooglever.

Michel van Maarseveen (1969) is sinds 2002 directeur van het Drents Museum. Onder zijn leiding voerde het museum een internationaal beleid met spraakmakende tentoonstellingen over archeologie en kunst. Hij was verantwoordelijk voor onder meer de succesvolle tentoonstelling Het Terracotta Leger van Xi’an die 354.000 bezoekers trok in 2008.

De tentoonstellingsprogrammering die Van Maarseveen voor de komende jaren heeft ingezet, zal worden voortgezet. De Raad van Toezicht van het Drents Museum buigt zich, in overleg met de provincie Drenthe, op korte termijn over de opvolging van de scheidend directeur.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share