Geen categorie

Neushoornhoorns gestolen uit museum

0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

De neushoornhoorns van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam zijn gisteravond gestolen. Dat heeft het museum vandaag bekendgemaakt op zijn website.

De van de muur geslagen neushoornkop zonder hoorn. Foto: Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

De daders braken rond 22.30 uur in en klommen met een ladder naar de hoog in het trappenhuis hangende neushoornkop. Deze werd met een voorhamer van de muur geslagen en kwam een verdieping lager in de entreehal terecht. Daar werd de polyester kop van zijn drie hoorns ontdaan. Hoewel het alarmsysteem van het museum onmiddellijk afging, trof de politie de daders niet meer aan.

Volgens het museum is het wonderbaarlijk dat skelet van een giraffe en een opgezette tijger onbeschadigd bleven toen de neushoornkop op de grond viel. Het Natuurhistorisch Museum betreurt de diefstal zeer, maar is blij dat verdere schade aan de collectie is uitgebleven. De kop van de witte neushoorn is sinds 1992 in bezit van het museum. De polyester replica met echte hoorns was door de douane in de Rotterdamse haven in beslag genomen.

Neushoornhoorn is in Oost-Azië een gewild ingrediënt van pillen en poeders die seksueel stimulerend zouden werken en vele kwalen zouden genezen. De prijs op de zwarte markt kan oplopen tot 75.000 euro per kilo. In de afgelopen maanden zijn verschillende Europese musea van hun neushoornhoorns beroofd. In Nederland is het Natuurhistorisch Museum het eerste museum dat het slachtoffer is geworden.

Zie ook: Man in het zwart steelt slagtand

Zie ook: Diefstal neushoornkop uit museum

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share