Geen categorie

Doorgaan

0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Erwin Olaf, Mature 1999. Bruikleen Groninger museum.

Dit jaar worden zo’n 230.000 mensen 65 jaar, dat zijn er 60.000 meer dan vorig jaar. Die stijging wordt veroorzaakt door de eerste lichting babyboomers die met pensioen gaat. Hoe gaat deze nieuwe generatie om met ouderdom? Is het een vloek of een zegen? Die vraag staat in Museum Het Dolhuys centraal in de tentoonstelling Wij zullen doorgaan.

De tentoonstelling wil beeldvorming over ouderen ter discussie stellen. De tijd dat ze achter de geraniums zitten, is voorbij. De bezoeker ontmoet met name inspirerende ouderen, die met hun persoonlijke verhaal vooroordelen over ouderdom wegnemen. Maar ook komen het ouder wordende brein en de ziekte Alzheimer aan bod.

Gerenommeerde kunstenaars brengen ouderdom in beeld. Van fotograaf Erwin Olaf is een serie portretten van sexy geklede dames te zien. Kunstenares Anne Verhoijsen portretteert zichzelf op 55-jarige leeftijd op zes verschillende leeftijden. Ook is er een serie erotische foto’s te zien van bejaarde stellen, gemaakt door Marrie Bot. Gerrino Mulder en fotograaf Bert Verhoeff presenteren een indringend project over dementie en Lino Hellings maakte foto’s in Eickendonck, een klinische afdeling voor langdurige behandeling van psychiatrische patiënten van 55 jaar en ouder.

Speciaal voor de tentoonstelling maakte regisseur Nova van Dijk een film waarin onder anderen kunstschilder Jan Sierhuis en acteur Peer Mancini vertellen over ouder worden. Ter gelegenheid van de tentoonstelling verschijnt er ook een speciale krant, met daarin interviews met Freek de Jonge, Ciska Dresselhuys, Dick Swaab, Jef Rademakers en Carry Tefsen.

Wij zullen doorgaan, t/m 4 maart 2012 in Museum Het Dolhuys, Haarlem

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share