Geen categorie

Nijntje krijgt eigen kunstparade

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Nieuws

Na de Cow Parade, de Elephant Parade en andere kunstdierenparades volgt 1 mei de Nijntje Art Parade. Op uitnodiging van uitgeverij Mercis hebben zestig kunstenaars uit Nederland en Japan een wit 1.80 meter hoog Nijntje-beeld bewerkt.

Gisteren werd het beeld van kunstenaar Richard Hutten onthuld. Vanaf 4 maart volgt elke dag een ander exemplaar. De reusachtige Nijntjes zijn vanaf 1 mei te zien op verschillende locaties in Utrecht, Den Haag, Amsterdam en Japan. Alle beelden worden op 8 oktober geveild ten bate van UNICEF.

Nijntje van Richard Hutten.
Nijntje van Richard Hutten.

De Nijntje Art Parade is een van de activiteiten waarmee dit jaar de zestigste verjaardag van het wereldberoemde konijn wordt gevierd. Het Centraal Museum presenteert in dat kader van 20 juni tot en met 20 september de expositie Feest! Nijntje 60 jaar. Het museum beschrijft de tentoonstelling als “1000 vierkante meter educatief speelplezier voor families met jonge kinderen”.

De Utrechtse illustrator Dick Bruna (1927) tekende zijn beroemdste creatie voor het eerst op 21 juni 1955. Inmiddels zijn de Nijntje-kinderboeken in meer dan vijftig talen verschenen. Wereldwijd gingen er meer dan 85 miljoen over de toonbank.

Nijntje Art Parade, 1 mei t/m 30 september in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Japan

Feest! Nijntje 60 jaar, 20 juni t/m 20 september in het Centraal Museum, Utrecht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share