Geen categorie

Daisuke Yokota wint Foam Paul Huf Award

0 0
Read Time:58 Second

De Japanse fotograaf Daisuke Yokota (1983) is gekozen als winnaar van de tiende Foam Paul Huf Award. Deze jaarlijkse prijs voor internationaal fotografietalent tot 35 jaar, bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro en een tentoonstelling in Fotografiemuseum Foam in Amsterdam.

“Daisuke Yokota is een van de meest vernieuwende en experimentele jonge fotografen van dit moment”, aldus juryvoorzitter Simon Baker. “Yokota heeft een fantastische reputatie weten op te bouwen als een jonge kunstenaar met het vermogen om fotografie te presenteren in nieuwe, originele vormen; van prints tot boeken, installaties en performances, altijd in zijn onderscheidende en onmiskenbare eigen beeldtaal.”

Untitled, 2015 From the series Tatatine © Daisuke Yokota / Courtesy G/P Gallery.
Untitled, 2015 From the series Tatatine © Daisuke Yokota / Courtesy G/P Gallery.

De jury koos Yokota als winnaar uit een totaal van 97 genomineerden uit 29 landen. De tentoonstelling met zijn werk is eind 2016 te zien in Foam.

De Foam Paul Huf Award is in het leven geroepen vanwege de bijzondere band die Foam heeft met de Nederlandse fotograaf Paul Huf (1924-2002). Huf stond bekend vanwege zijn vernieuwende manier van fotograferen en was persoonlijk betrokken bij de oprichting van Foam in 2001.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share