Geen categorie

Machtige dieren in Museum Volkenkunde

0 0
Read Time:45 Second

Expositie

Foto: Museum Volkenkunde.
Foto: Museum Volkenkunde.

Museum Volkenkunde in Leiden brengt in de tentoonstelling Grrr… Machtige dieren wereldwijd machtige dieren uit de hele wereld samen. Bijvoorbeeld uit Australië, Groenland, Zuid-Amerika en Egypte.

Een machtige dondervogel en orka op de metershoge totempaal in de museumtuin verwelkomen de bezoekers van de expositie, die donderdag opent. En het publiek kan nog veel meer dieren verwachten: van jakhalzen uit de tijd van de farao’s en vijfklauwige draken van de Chinese keizers tot heilige kattenmummies en Afrikaanse doodskisten in de vorm van dieren.

De expositie bevat zo’n driehonderd voorwerpen uit de collecties van Museum Volkenkunde, Tropenmuseum, Afrika Museum en het Rijksmuseum van Oudheden. De animaties van beeldkunstenares Nadine Lamandassa en verhalen van verteller Wijnand Stomp completeren het geheel.

Grrr… Machtige dieren wereldwijd, 25 juni 2015 t/m 3 januari 2016 in Museum Volkenkunde, Leiden

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share