Geen categorie

Atelier op rollator

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Nieuws

Met een atelier op rollator ging het Van Gogh Museum afgelopen vrijdag op bezoek bij ouderen in een wooncentrum. Begeleid door een kunstenaar maakten de bewoners zelf kunst, geïnspireerd door Vincent van Gogh.

Foto: Iris Duvekot.
Foto: Iris Duvekot.

 

Het bezoek was onderdeel van het nieuwe project Kunst maakt de mens: ouderen ontmoeten Van Gogh. Hiermee biedt het Van Gogh Museum groepen kwetsbare ouderen workshops aan waarin ze, geïnspireerd door het leven en werk van Vincent van Gogh, zelf kunst maken.

Het museum gaat letterlijk naar de ouderen toe: workshops vinden plaats in woon- en zorgcentra verspreid door het hele land. Als eersten waren bewoners van Wooncentrum De Kastanjehof in Amsterdam aan de beurt. De kunstenaar liet de deelnemers ontdekken hoe ze net als Van Gogh emoties kunnen uitdrukken.

 

“We willen ouderen geïnspireerd door Van Gogh laten herontdekken wat ze kunnen, wat ze weten en wie ze zijn”, aldus museumdirecteur Axel Rüger. Een 83-jarige deelnemer was alvast onder de indruk. “Ik had nooit gedacht dat ik zoiets moois kon maken.”

Kunst maakt de mens is een driejarige samenwerking tussen het Van Gogh Museum en partners uit de culturele, welzijns- en zorgsector. Rüger: “Zo maken we niet alleen Van Gogh toegankelijk voor de groeiende groep senioren in Nederland, maar dragen we vanuit de gedachte dat kunst verrijkt en verbindt, ook bij aan hun welzijn.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share