Geen categorie

Escheriaanse graancirkels in Friesland

0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Zo nu en dan komen er berichten over graancirkels in het nieuws. Steeds weer is de vraag wie die mysterieuze creaties hebben gemaakt. Waren het buitenaardse wezens of toch Aardse kunstenaars? Over de makers van de graancreaties in de Friese streek Het Bildt bestaat geen twijfel. Deze odes aan het werk van M.C. Escher zijn een initiatief van kunstenaar Henk Rusman.

Een van de graankunstwerken.

Voor Rusman is het landschapsproject Ode aan M.C. Escher een droom die werkelijkheid wordt. De beeldend kunstenaar woont al jarenlang in Het Bildt en maakt hier zijn monumentale beelden van staal en steen. Rusman vroeg meerdere collega-kunstenaars Escheriaanse ontwerpen te leveren voor de graankunst.

De kunstenaars werkten nauw samen met boeren om de acht grootschalige kunstwerken in graanakkers te realiseren. Het platgestampte graan vormt figuren die een ode brengen aan de wereldberoemde graficus.

Het project sluit aan bij het participatieproject Planeet Escher van het Fries Museum. Daarmee wil het museum mensen uitdagen zich te laten inspireren door het werk van M.C. Escher en zelf creatief aan de slag te gaan. Aanleiding voor dat project is de tentoonstelling Escher op reis in het Fries Museum.

Vanaf dat museum rijdt er van 29 juni tot en met 8 juli dagelijks een bus naar de Escheriaanse kunstwerken in het Bildt. Een ticket kost 10 euro en is inclusief toegang tot een reuzenrad van waaruit het publiek de graankunstwerken goed kan zien. Enkele creaties zijn ook goed zichtbaar vanaf de Oude Bildtdijk. De kunstwerken zijn nog tot en met 15 augustus te zien in Het Bildt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share