Geen categorie

Museum De Lakenhal krijgt een miljoen euro

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Nieuws

Museum De Lakenhal heeft een schenking ontvangen van 1 miljoen euro. Een deel daarvan wil het besteden aan de aankoop van een zeventiende-eeuws schilderij. Het andere deel is bestemd voor de restauratie en uitbreiding van het museum in de periode 2016-2018.

De 1 miljoen euro is afkomstig van een particulier, met wie het museum al jaren een bijzondere band onderhoudt. De schenker wil anoniem blijven. “Wij zijn enorm blij en vereerd met dit genereuze gebaar”, aldus museumdirecteur Meta Knol. “In overleg met de schenker hebben we een passende bestemming gevonden, waardoor de collectie van het museum duurzaam verrijkt kan worden. Een deel van het bedrag zal daarnaast besteed worden aan de nieuwe educatieruimte voor kinderen.”

Hendrik Valk, Triptiek, 1925. Museum De Lakenhal, Leiden. Schenking Else Valk, 2015.
Hendrik Valk, Triptiek, 1925. Museum De Lakenhal, Leiden. Schenking Else Valk, 2015.

 

De recente schenking is het hoogtepunt van een reeks giften die Museum De Lakenhal in het afgelopen jaar ontving. Else Valk, dochter van kunstenaar Hendrik Valk (1897-1987), schonk eerder al ruim twintig werken uit het oeuvre van haar vader. Deze zijn nog tot en met 29 november te zien in een speciale tentoonstelling.

Begin vorige maand maakte het museum bekend dat een groep van twaalf Leidse particulieren een bedrag bijeen bracht om een achttiende-eeuws loodglas te kunnen kopen. Ook kreeg De Lakenhal uit verschillende erfenissen in totaal een kleine honderdduizend euro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share