Geen categorie

Gezichten van dementie

0 0
Read Time:43 Second

Expositie kort

Beeldend kunstenaar Herman van Hoogdalem maakt sinds een jaar portretten van dementerende mensen. Een selectie is nu te zien in het Drents Museum.

Portretten van Herman van Hoogdalem.

Zijn eigen moeder leed aan dementie voordat ze in twintig jaar geleden overleed. Tijdens zijn bezoeken aan haar in een woonzorgcentrum deed hij indrukken op die hem sterk bijbleven. Die indrukken vangt hij in zijn portretten.

“In deze serie herinner ik mij het veranderingsproces dat mijn moeder onderging”, aldus Van Hoogdalem. “Ik probeer de vele gezichten van dit proces te laten zien: de wanhoop, het lijden, de onzekerheid, de pijn, de stilte, de leegte, de onthechting, de berusting en wat in woorden niet te vangen is. Dwingend, eerlijk, soms pijnlijk maar altijd integer.”

Gezichten van dementie, t/m 19 mei in Drents Museum, Assen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share