Geen categorie

Twee kleine Brueghels op kunstbeurs Knokke

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Nieuws

Twee kleine tondo’s van Pieter Brueghel de Jonge (1564/65-1638) behoren tot de topstukken op de veertigste editie van de Belgische kunst- en antiekbeurs Art Nocturne Knocke. De kleine schilderijtjes met elk een diameter van 12 centimeter zijn afkomstig uit een privécollectie.

Pieter Brueghel de Jonge (1564/65-1638), Als het kalf verdronken is, dempt men de put (links) en De Trouweloosheid van de wereld.
Pieter Brueghel de Jonge (1564/65-1638), Als het kalf verdronken is, dempt men de put (links) en De Trouweloosheid van de wereld.

De werken worden aangeboden door de Nederlandse kunsthandelaar Douwes Fine Art en stellen twee spreekwoorden voor. Het ene paneel is duidelijk een uitbeelding van Als het kalf verdronken is, dempt men de put en zo heet het ook. Op het andere schilderijtje – met als titel De Trouweloosheid van de wereld – steelt een dief de beurs van een oudere man.

Het is de eerste keer in het 40-jarig bestaan van Art Nocturne dat er twee kleine tondo’s van Pieter Brueghel de Jonge in het aanbod zitten. Afgelopen jaar bracht een dergelijk paar tondo’s bij een veilinghuis in London nog ruim 500.000 euro op. Het paar in Knokke-Heist mag weg voor tweederde van die prijs.

Art Nocturne Knocke duurt tot en met 16 augustus.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share