Geen categorie

Nederlandse voorouder Elvis Presley op expositie Museum Spakenburg

0 0
Read Time:39 Second

Expositie

Als Bunschoter Teunis Eliassen in de zeventiende eeuw zijn geluk niet had gezocht in de Verenigde Staten, had de wereld nu waarschijnlijk nooit gehoord van Elvis Presley. De King of Rock and Roll was namelijk een directe afstammeling van deze Nederlander. Museum Spakenburg besteedt op een tentoonstelling aandacht aan hem en andere emigranten uit Bunschoten-Spakenburg.

Gedeelte van de stamboom van Teunis Eliassen.
Gedeelte van de stamboom van Teunis Eliassen.

 

Teunis Eliassen (1643-1727) reisde rond 1670 af naar Amerika, als een van de eerste kolonisten. Daar zorgde hij voor een groot nageslacht dat uitgebreid is beschreven. Hij kon echter niet vermoeden dat een van zijn nazaten zou uitgroeien tot een wereldberoemd artiest.

De tentoonstelling Tussen droom & daad duurt tot het einde van dit jaar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share