Geen categorie

Brief M.C. Escher onder de hamer

0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Nieuws

Bij online veilinghuis Catawiki komt een bijzondere brief van kunstenaar M.C. Escher (1898-1972) onder de virtuele hamer. Hij stuurde het schrijven op 2 juli 1954 aan dr. G.W Locher, die een groot verzamelaar was van Eschers werk.

De brief is een factuur voor de aankoop van een litho, houtgravure en een houtsnede. Locher moest daar 145 gulden voor betalen. Tegenwoordig zijn dergelijke werken van Escher zeker 15.000 euro per stuk waard.

Volgens veilingmeester Anita Helmy van Catawiki is er voor de brief internationale belangstelling. Bij de brief zit ook een uitnodiging van Escher aan G.W. Locher voor de opening van een tentoonstelling met zijn werk in het Stedelijk Museum in Amsterdam. ”Het is bijzonder dat dit meer dan zestig jaar lang bewaard is gebleven”, aldus Helmy.

De brief van M.C. Escher.
De brief van M.C. Escher.

Op het moment dat Escher de brief schreef, begon hij internationaal door te breken. Hoewel hij al vele jaren actief was als kunstenaar kreeg hij pas in de jaren 50 in brede kring erkenning. Hij kreeg vooral veel bekendheid met zijn gravures met vaak onmogelijke constructies. Vooral in de Verenigde staten werd zijn werk heel populair.

Omdat de brief een persoonlijke boodschap is van Escher zullen veel verzamelaars het aan hun verzameling willen toevoegen, denkt Helmy. “Zeker ook omdat de brief is voorzien van de handtekening en de stempel van Escher.”

De veiling duurt tot vanavond 21.25 uur. Het bod staat op het moment van schrijven op 240 euro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share