Geen categorie

De jongste schilderkunst

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Marie Aly, Zwei prächtige Brüder, 2008, 150 x 120 cm., olieverf op doek, courtesy tegenboschvanvreden, Amsterdam.

Hoe staat het met de hedendaagse schilderkunst in Nederland? Die vraag beantwoordt het Dordrechts Museum met de tentoonstelling What’s Up! – De jongste schilderkunst in Nederland. Dertig kunstenaars die in de afgelopen tien hun debuut kenden, geven met een selectie uit hun werk een beeld van de stand van zaken.

De samenstellers van de tentoonstelling, Moniek Peters en Gerrit Willems, stonden voor een lastige klus. Ze wilden werk laten zien van zowel al erkende kunstenaars als van kunstenaars die nog relatief onbekend zijn. De uiteindelijke tentoonstelling biedt ruimte aan beide groepen. Alleen verrassingen tonen zou geen overzicht zijn, en alleen de meest getoonde kunstenaars geen stand van zaken, aldus de samenstellers.

De geselecteerde kunstenaars werken of wonen op dit moment in Nederland, of hebben er geruime tijd gewerkt en werken nu (tijdelijk) in het buitenland. Schilderkunst speelt een belangrijke rol in hun oeuvre, maar enkele exposanten doen ook uitstapjes naar andere disciplines. What’s Up! is een bonte mix van stijlen geworden.

What’s Up! – De jongste schilderkunst in Nederland, t/m 14 april in het Dordrechts Museum

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share