Geen categorie

Reusachtige verlichte Rietveldstoel in Utrecht

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Een reusachtige rood-blauwe Rietveldstoel staat sinds gisteren op de Stadhuisbrug in Utrecht. Het is nog een hele klim, maar uiteindelijk slaagt een jonge vrouw erin boven te komen. En kan ze zich laten fotograferen door haar vriendin.

Tekst en foto: Evert-Jan Pol

De Rietveldstoel op de Stadhuisbrug in Utrecht.

Overdag trekt de stoel al veel bekijks en ’s avonds helemaal, want dan is hij verlicht. Het object is gemaakt en geplaatst op initiatief van Centrummanagement Utrecht (CMU), in het kader van het themajaar Mondriaan tot Dutch Design, waarin 100 jaar De Stijl centraal staat. De stoel is de eerste in een lijn van verlichte De Stijl-objecten die in de stad zullen verschijnen.

Utrechter Gerrit Rietveld was een van de leden van de kunstenaarsbeweging, die vooral bekend staat vanwege het gebruik van primaire kleuren. Niet vreemd daarom dat CMU als eerste object zijn iconische rood-blauwe stoel koos.

Als de eerder genoemde vrouw haar foto deelt op de sociale media kan ze een mooie prijs winnen. Dan moet ze die wel plaatsen met de hashtag #utrechtheeftstijl. De maker van de stijlvolste foto wint een overnachting in stijl in Utrecht in Stijl en een bezoek aan het Centraal Museum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share