Geen categorie

The Rolling Stones komen terug naar Groningen

0 0
Read Time:1 Minute, 44 Second

De tentoonstelling The Rolling Stones – Unzipped komt in 2023 terug naar het Groninger Museum. De verlenging tot en met 18 april bleek te kort om weer te heropenen voor het publiek. De tentoonstelling reist door naar Marseille. In 2020 was de expositie vier weken open. Toen bezochten ruim 20.000 mensen haar coronaproof.

The Rolling Stones. © The Rolling Stones Archive.

Het Groninger Museum heeft met het management van The Rolling Stones overeenstemming bereikt om de tentoonstelling in 2023 terug naar Groningen te halen. Management en band waarderen de inspanningen van het museum en balen dat de pandemie een groot publiekssucces verhinderd heeft, staat in het persbericht. “Het spijt ons dat we Groningen moeten verlaten, waar we ons heel erg thuis voelden”, laat de band weten. “Het verheugt ons te kunnen aankondigen dat we snel terug zullen keren!”

“Het is nog nooit voorgekomen dat een tentoonstelling twee keer naar hetzelfde museum is gereisd, maar deze tijden vragen om originele oplossingen”, aldus directeur Andreas Blühm. “Het is ontzettend zonde dat niet meer mensen van Unzipped konden genieten en we verheugen ons op de herkansing in 2023.”

Tot en met 18 april kan het publiek nog van de online tentoonstelling genieten. Alle online bezoekers maken kans op een kunstwerk van Ronnie Wood en een catalogus met de handtekening van Mick Jagger.

Zaaloverzicht The Rolling Stones – Unzipped. Foto: Peter Tahl.

De expositie toont ruim 400 originele objecten uit de verzameling van de Stones. Niet alleen instrumenten en stage designs, maar ook zeldzame audiofragmenten en videomateriaal, persoonlijke dagboeken, iconische kostuums, postermateriaal, albumcovers. Ook zijn reconstructies van hun studio en het bescheiden verblijf in Edith Grove in Londen te zien.

Aangevuld met uniek filmmateriaal en interactieve technologie, geeft de tentoonstelling een uitgebreide inkijk in vijftig jaar geschiedenis van de band en de carrières van Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood. Centraal staat het muzikale erfgoed dat The Rolling Stones van een bluesband in de jaren 60 deed uitgroeien tot een cultureel icoon.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share