Geen categorie

Erwin Olaf krijgt Johannes Vermeer Prijs

0 0
Read Time:37 Second

De Johannes Vermeer Prijs gaat dit jaar naar fotograaf Erwin Olaf. Staatssecretaris Halbe Zijlstra van Cultuur heeft dat vandaag bekendgemaakt. De jury roemt Olaf om “de hoge kwaliteit” van zijn gehele oeuvre.

De Johannes Vermeer Prijs, staatsprijs voor de kunsten, werd in 2009 voor het eerst uitgereikt (aan operaregisseur Pierre Audi). De prijs is in 2008 ingesteld door de toenmalige minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ronald Plasterk (PvdA), om uitzonderlijk artistiek talent te eren en verder te stimuleren.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van 100.000 euro, vooral bestemd voor de realisatie van een speciaal project. De Johannes Vermeer Prijs  kan worden toegekend aan in Nederland werkende kunstenaars uit alle disciplines. Vorig jaar was multitalent Alex van Warmerdam de gelukkige.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share