Geen categorie

Pollegorie en trommels

0 0
Read Time:53 Second

Rein Pol, Trommel - Dobberend, 1993, olieverf op paneel.

Veel trommels op de expositie Pollegorie in Slot Zeist. In zijn Trommelserie verbeeldt de noordelijke realist Rein Pol (1949) het tweede leven van de trommel. De tentoonstelling is nog enkele dagen te zien.

Muziekinstrumenten keren vaak terug in zijn oeuvre, net als treinen en (zelf)portretten. Van al die onderwerpen zijn in Zeist voorbeelden te bewonderen. Maar het pronkstuk is de Pollegorie, het grote groepsportret van de Noordelijke Realisten dat Pol vorig jaar maakte.

Behalve de schilder zelf zien we op dit veelluik onder anderen Xandra Donders, Henk Helmantel, Diederik Kraaijpoel, Jan van Loon, Matthijs Röling en Olga Wiese. Net als in veel andere werken speelt ook op dit schilderij de vergankelijkheid een grote rol. Opvallend is de losse, haast impressionistische stijl. Pol kiest normaalgesproken voor een meer uitgewerkte voorstelling. Deze nieuwe werkwijze bewijst dat hij een van de meest veelzijdige schilders van zijn generatie is.

Pollegorie – Schilderijen van Rein Pol, t/m 13 juni in Slot Zeist

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share