Geen categorie

MORE toont reconstructies Het Geheim van de Meester

0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second
Reconstructie van Johannes Vermeers Het meisje met de parel.

De populaire AvroTros-serie Het Geheim van de Meester begint vanavond aan haar derde seizoen. Het team heeft in drie seizoenen in totaal 22 reconstructies gemaakt van topstukken uit Nederlandse en Belgische musea. Die zijn vanaf 27 januari allemaal te zien in Museum MORE in Gorssel.

Kunstschilder Charlotte Caspers kopieerde de afgelopen seizoenen minutieus schilderijen van meesters als Rembrandt, Mondriaan, Monet en Rubens. Ze kreeg daarbij hulp van restaurator Michel van de Laar, materiaaldeskundige Prof. Dr. Joris Dik en timmerman Berd Visscher. Jasper Krabbé reisde als teamleider stad en land af om het juiste materiaal te verzamelen voor de reconstructies.

In de eerste aflevering van seizoen 3 waagt het team zich aan Stilleven met asperges van Adriaen Coorte. Caspers krijgt in haar atelier bezoek van zanger en tekstschrijver Henny Vrienten, die een bewonderaar blijkt van Coorte.

In de tentoonstelling in Museum MORE is het eindresultaat te zien, samen met onder meer Het meisje met de parel van Johannes Vermeer en Meisje in witte kimono van George Hendrik Breitner.

Het team van Het Geheim van de Meester.

De laatste aflevering van dit seizoen zal in het teken staan van Charley Toorops Zelfportret met bontkraag uit de collectie van Museum MORE. De versie van Caspers wordt op 27 januari samengebracht met het origineel. Daarna is de expositie geopend.

Het geheim van de Meester, tussen 8 januari en 26 februari elke dinsdag om 21.15 uur op NPO 2

Het Geheim van de Meester | Expositie, 27 januari t/m 19 mei in Museum MORE, Gorssel

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share