Geen categorie

Doe mee aan zomertentoonstelling Rijksmuseum

0 0
Read Time:58 Second

De zomertentoonstelling van het Rijksmuseum staat dit jaar in het teken van Rembrandt en iedereen mag meedoen. Ben je kunstenaar of ben je gewoon creatief en droom je ervan jouw werk eens te laten zien in het Rijksmuseum? Stuur dan je kunstwerk in en wie weet is het straks te zien in het museum.

Belangrijkste voorwaarde om mee te kunnen doen is dat je je laat inspireren door Rembrandt. “Dit mag alles zijn: een moderne versie van een van zijn werken of een ‘echo’ van Rembrandts kunst, zoals zijn kleurengebruik, gevoel voor dramatiek en lichtwerking.” Elke kunstvorm kan ingezonden worden, van schilderij of foto tot beeldhouwwerk of installatie.

Iedereen – jong en oud, professioneel kunstenaar of amateur – mag een kunstwerk insturen. Het Rijksmuseum hoopt honderden kunstwerken te kunnen tonen.

Inzenden kan digitaal vanaf 1 februari tot en met 31 maart. De selectieprocedure start in april. De jury, bestaande uit kunstenaars, conservatoren en educatoren van het Rijksmuseum beoordelen de ingezonden kunstwerken in meerdere rondes op onder meer creativiteit, techniek en originaliteit. Eind juni maakt de jury bekend welke kunstwerken een plek krijgen in de tentoonstelling.

Lang Leve Rembrandt, 15 juli t/m 15 september in het Rijksmuseum, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share