Geen categorie

Picasso in Palestina

0 0
Read Time:51 Second

Pablo Picasso (1881-1973), Buste de Femme, 1943. Collectie Van Abbemuseum, Eindhoven.

De International Academy of Art Palestine (IAAP) in Ramallah krijgt een primeur. Voor het eerst is in die Palestijnse stad een origineel schilderij van Picasso te zien. Het werk Buste de Femme (1943) is onderdeel van het kunstproject Picasso in Palestine dat op 24 juni van start gaat.

Het schilderij is afkomstig uit de collectie van het Van Abbemuseum in Eindhoven. Het werk is een van de meest uitgesproken voorbeelden van de expressionistische periode van Picasso. Een periode waarin hij zich uitsprak in reactie op de Spaanse Burgeroorlog.

Het transport van het schilderij en alles wat daaraan vooraf ging is een belangrijk element van het kunstproject. Filmmaker Rashid Masharawi maakt een documentaire over het gehele proces van voorbereiding, vervoer en het tentoonstellen van het werk. Deze film, met de werktitel Picasso’s Journey, zal in 2012 worden vertoond. De Picasso blijft tot en met 22 juli in Ramallah.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share