Geen categorie

Alex Prager wint Foam Paul Huf Award 2012

0 0
Read Time:53 Second

De Amerikaanse fotografe Alex Prager (1979) krijgt dit jaar de Foam Paul Huf Award. Dat heeft fotografiemuseum Foam vandaag bekendgemaakt.

Eve, from the series Big Valley, 2008 © Alex Prager / courtesy of the artist and Yancey Richardson Gallery, New York.

De prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een internationaal fotografietalent tot 35 jaar, bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro en een tentoonstelling in Foam in Amsterdam. Het werk van Alex Prager zal daar van 31 augustus tot en met 14 oktober te zien zijn.

Prager werd unaniem gekozen uit honderd genomineerden, afkomstig uit de hele wereld. De jury waardeert de manier waarop zij voortborduurt op verschillende, vaak tegengestelde stromingen binnen de fotografische traditie. Juryvoorzitter Simon Baker: “Het werk van Alex Prager is origineel, intelligent en verleidelijk”. Noemie Goudal kreeg een eervolle vermelding.

De Foam Paul Huf Award wordt voor de zesde keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren Mikhael Subotzky (1981) en Taryn Simon (1975), Pieter Hugo (1976), Leonie Hampton-Purchas (1978), Alexander Gronsky (1980) en Raphaël Dallaporta (1980).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share