Geen categorie

Uitwisseling Boijmans en İstanbul Modern

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Museum Boijmans Van Beuningen toont dit voorjaar werk uit het museum İstanbul Modern. Tegelijkertijd is in dat museum de tentoonstelling La La La Human Steps te zien, met een selectie uit de collectie van het Boijmans. De tijdelijke uitwisseling vindt plaats in het kader van de viering van 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Turkije en Nederland.

In Istanboel toont het Boijmans 28 werken uit zijn collectie. Onder anderen Aernout Mik, Bruce Nauman, Cindy Sherman, Bas Jan Ader, Vito Acconci en Marijke van Warmerdam worden vertegenwoordigd in deze tentoonstelling. In Rotterdam wordt met werk van veertien verschillende hedendaagse kunstenaars een overzicht gegeven van de Turkse kunst vanaf de jaren ‘70 tot nu. İnci Eviner en Sarkis zijn enkele kunstenaars van wie werk te zien is.

Museum Boijmans Van Beuningen sluit met zijn tentoonstelling aan bij het programma in de rest van Nederland. Vele culturele instellingen besteden aandacht aan de festiviteiten rondom 400 jaar handelsrelaties tussen Nederland en Turkije, zoals het Rijksmuseum, Van Abbemuseum en het Stedelijk Museum Schiedam. In april staat tijdens de vijfde Internationale Architectuur Biënnale in onder meer het NAi in Rotterdam de stad Istanboel centraal.

De tentoonstelling İstanbul Modern in Museum Boijmans Van Beuningen is te zien tot en met 10 juni. De expositie in Istanboel duurt tot en met 6 mei.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share