Geen categorie

Hoge opbrengst voor zigzagstoel Rietveld

0 0
Read Time:39 Second

Gerrit Th. Rietveld (1888-1965), Zigzagstoel.

Een zigzagstoel van Gerrit Rietveld (1888-1965) is vandaag bij veilinghuis Christie’s afgehamerd op 43.000 euro. Daarmee bracht de stoel driemaal meer op dan verwacht.

De koper was Frans Leidelmeijer, bekend als expert van het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch. “Deze uitvoering van de zigzagstoel, een lage variant met armleuningen, komt niet vaak voor”, aldus Leidelmeijer. “Ik vind de vorm subliem, zeker van de zijkant.”

Rietveld heeft ooit gezegd dat zitten een werkwoord is dat zijn stoelen daarom niet comfortabel hoeven te zijn. Volgens Leidelmeijer is deze stoel dat zeker wel. “Om al deze redenen wilde ik de stoel hebben en ik hoop hem op de volgende Tefaf te kunnen tonen.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share