Geen categorie

In de ban van de olifant

0 0
Read Time:52 Second

Onder toeziend oog van echte olifanten beschilderde kunstenaar Raymond Hoogendorp gisteren in Dierenpark Emmen een olifantenbeeld. Het kunstwerk is een van de 150 grote en kleinere kunstolifanten die vanaf 13 mei de dierentuin en het centrum van Emmen zullen bevolken.

Raymond Hoogendorp beschildert een olifantenbeeld in Dierenpark Emmen. Foto: Herman Poort.

De olifanten vormen samen de openluchtexpositie Elephant Parade. De tentoonstelling in Emmen is na Rotterdam en Amsterdam de derde Nederlandse editie van het evenement. In het buitenland was Antwerpen al in de ban van de olifant en gelijktijdig met de parade in Emmen vindt er ook één in plaats in Londen.

De olifanten worden beschilderd door beginnende en gevestigde kunstenaars (onder wie Ans Markus) en bekende Nederlanders en worden na afloop van de tentoonstelling geveild. De opbrengst gaat naar de stichting Elephant Family. Deze zet zich in voor de Aziatische olifant. Dit dier wordt namelijk ernstig bedreigd. In 1960 leefden er in Thailand nog 40.000 olifanten, maar inmiddels nog slechts 3.500.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share