Geen categorie

Arnhemse musea gaan verder als Museum Arnhem

0 0
Read Time:34 Second

Het gebouw van MMKA. Foto: WillemFranken.

Nieuws

Museum voor Moderne Kunst Arnhem (MMKA) en Historisch Museum Arnhem (HMA) zijn per 1 januari samen verdergegaan als Museum Arnhem. Dit is het gevolg van het besluit van de gemeente Arnhem om de gemeentelijke musea te verzelfstandigen. Beide musea zijn dan ondergebracht in een stichting.

De nieuwe naam doet volgens de gemeente meer recht aan de breedte van de collectie die naast moderne kunst ook uit hedendaagse kunst, toegepaste kunst en vormgeving en een historische verzameling bestaat. Museum Arnhem  is actief op twee locaties: Utrechtseweg 87 (voormalig MMKA) en Kortestraat 16 (voormalig HMA, nu Erfgoedcentrum Rozet).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share