Geen categorie

Prijs voor ontwerp Explosiegevaar! in Verzetsmuseum

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Verzetsmuseum Amsterdam heeft een zilveren European Design Award gewonnen voor het ontwerp van de tentoonstelling Explosiegevaar!. Het museum kreeg de prijs in de categorie in de categorie Exhibition Design. Het designduo Trapped in Suburbia maakte het bekroonde ontwerp.

© Merijn Soeters – www.merijnsoeters.com

Explosiegevaar! opende op 27 maart 2018, exact 75 jaar nadat de aanslag was gepleegd. De tentoonstelling volgde de zes eigenzinnige kunstenaars die in verzet kwamen en uiteindelijk besloten om het bevolkingsregister op te blazen om de persoonsgegevens te vernietigen die werden misbruikt voor vervolging en dwangarbeid.

Trapped in Suburbia ontwierp verschillende ruimtes met deels geanimeerde (en dus bewegende) striptekeningen op wanden en plafonds. De bezoeker ervoer daarin hoe het plan tot de aanslag stap voor stap ontstond en werd voorbereid. “Huiveringwekkend. Je zit er midden in”, reageerde iemand. “Spannende onderdompeling in een heldhaftig verhaal”, vond een ander.

De European Design Awards zijn een samenwerking tussen toonaangevende Europese designmagazines, -sites en -blogs. De prijs is in 2007 in het leven geroepen om de kwaliteit van Europees communicatiedesign te tonen, te vieren en te bevorderen. De prijzen werden op 8 juni uitgereikt in Warschau.

Explosiegevaar! was te zien tot en met 6 januari.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share