Geen categorie

Italiaanse Beelden Parade in Den Bosch

0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Het is voor de toevallige voorbijganger een wat vreemd gezicht. De Parade in Den Bosch is deze maand afgeschermd met grote panelen. Wie achter de houten afscherming kijkt, waant zich in Italië. Levensgrote foto’s van Zuid-Europese tuinen en landschappen vormen het decor voor honderden beelden. Een prachtige Italiaanse beeldentuin aan de voet van de Sint Janskathedraal. Het is een feestje voor het plein dat doorgaans een kale aanblik biedt.

Door: Mijke Pol

Beeldengroep.

De Beelden Parade is georganiseerd ter ere van het 30-jarig jubileum van het Liliane Fonds. Een goede gelegenheid om eens flink uit te pakken. En daar is het fonds in geslaagd. Met ongeveer 250 werken van nationale en internationale kunstenaars is het een van grootste buitenexposities ooit gehouden in Nederland.

Werk van Carlos Mata (1949-2008).

Lopend door de tuin met op de achtergrond aangename operamuziek, kan de bezoeker rekenen op een bijzondere veelzijdigheid. In thema, maar ook in materiaal. Er zijn uitnodigende bankjes beplakt met kleurrijk glas, gevolgd op vrouwelijk naakt in brons. Er is werk van Theo Mackaay (de maker van het beroemde Gouden Kalf) en van de in 2008 overleden Carlos Mata. Zijn door velen geroemde werk met paard- en stierfiguren heeft een prominente plek op de Parade.

Alle kunstwerken zijn overigens ook te koop. De prijzen lopen hoog op, maar fijn om te weten: een aanzienlijk deel van de opbrengst gaat naar het Liliane Fonds. En voor wie geen twaalfduizend euro overheeft, zijn er ook aardige kalenders en kaarten. Wellicht niet zo spectaculair, maar het geld gaat wel direct naar het goede doel. Dat is toch ook wat waard.

De Liliane Beelden Parade is nog t/m 27 juni gratis toegankelijk voor publiek. Ze is te vinden aan de voet van de Sint Janskathedraal in Den Bosch.

Site van Mijke Pol

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share