Geen categorie

IKEA wil museum openen

0 0
Read Time:37 Second

Nieuws

De Zweedse meubelgigant IKEA wil zijn allereerste winkel ombouwen tot een museum. Dit meldt de Zweedse Engelstalige nieuwssite The Local.

IKEA-oprichter Ingvar Kamprad opende in 1943 in het Zuid-Zweedse Älmhult zijn allereerste winkel. Pas in 2012 verhuisde die naar een andere locatie. Nu de winkel niet meer als zodanig wordt gebruikt, wil het bedrijf er een IKEA-museum in vestigen.

Het museum moet de geschiedenis van het wereldberoemde bedrijf vertellen. Volgens beoogd directeur Michele Acuna is daar namelijk veel belangstelling voor. De eerste winkel in Älmhult wordt om die reden al vaak bezocht door mensen uit verschillende landen, waaronder Denemarken, Duitsland en Nederland.

Het museum moet al volgend jaar de deuren openen. IKEA  hoopt op 200.000 bezoekers per jaar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share