Geen categorie

Mauritshuis verlengt Hollanders in huis

0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Nieuws

Het Mauritshuis heeft de tentoonstelling Hollanders in huis. Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection wegens succes verlengd. De topstukken van onder anderen Johannes Vermeer, Jan Steen, Pieter de Hooch en Gerrit Dou zijn nu te zien tot en met 5 februari 2017.

Het Mauritshuis toont 22 schilderijen uit de Britse Royal Collection en 1 stuk uit de eigen verzameling: De jonge moeder van Gerrit Dou. Dit schilderij was tot omstreeks 1700 onderdeel van de Royal Collection en kwam via koning-stadhouder Willem III in Nederlands bezit.

Absoluut hoogtepunt van de tentoonstelling is volgens het Haagse museum De muziekles van Johannes Vermeer. Het schilderij toont een dame en een heer bij een virginaal. Boven dit muziekinstrument hangt een spiegel die de voet van de schildersezel van Vermeer weerspiegelt.

De Engelse koning George III kocht het stuk in 1762, toen het nog te boek stond als een werk van Frans van Mieris de Oude. Pas later werd duidelijk dat Vermeer de maker was.

Johannes Vermeer, De Muziekles, c. 1660-1662, Royal Collection Trust / © Hare Majesteit Koningin Elizabeth II 2016.
Johannes Vermeer, De Muziekles, c. 1660-1662, Royal Collection Trust / © Hare Majesteit Koningin Elizabeth II 2016.

De Royal Collection behoort tot de grootste en belangrijkste kunstverzamelingen in de wereld en is één van de laatst overgebleven Europese koninklijke collecties.

Het Mauritshuis heeft voor deze tentoonstelling toegangskaarten met tijdsloten. Met de aankoop van een tijdslot (à € 2,50) in combinatie met een toegangskaart heeft de bezoeker op een vast tijdstip na 15.00 uur direct toegang tot de tentoonstelling. Het is ook mogelijk om zonder tijdslot de tentoonstelling te bezoeken.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share