Geen categorie

Helen Marten wint Turner Prize

0 0
Read Time:59 Second

Nieuws

Helen Marten heeft dit jaar de prestigieuze Turner Prize gewonnen. Ze won daarmee een bedrag van 25.000 pond (ruim 29.000 euro). De kunstenares kreeg de Britse kunstprijs gisteravond uitgereikt in een rechtstreekse uitzending op de BBC.

Marten (1985) overtuigde de jury – bestaand uit onder anderen Beatrix Ruf, directeur van Stedelijk Museum Amsterdam – met installaties opgebouwd uit uiteenlopende objecten. De Turner Prize is haar tweede prijs dit jaar. Vorige maand nog won ze de eerste Hepworth Prize. De 30.000 pond die daaraan vastzat, deelt ze met de andere genomineerden, liet ze weten.

Het werk dat ze maakte voor de Turner Prize is nog tot en met 2 januari te zien in Tate Britain in Londen, samen met dat van haar medegenomineerden.

Met de klok mee: Helen Marten. Foto: Juergen Teller; Night-blooming genera (detail), 2015. © Helen Marten, courtesy Sadie Coles HQ, Londen. Foto: Annik Wetter; Limpet Apology (traffic tenses), 2015. © Helen Marten, courtesy Sadie Coles HQ, Londen, Foto:: Annik Wetter.
Met de klok mee: Helen Marten. Foto: Juergen Teller; Night-blooming genera (detail), 2015. © Helen Marten, courtesy Sadie Coles HQ, Londen. Foto: Annik Wetter; Limpet Apology (traffic tenses), 2015. © Helen Marten, courtesy Sadie Coles HQ, Londen, Foto:: Annik Wetter.

De Turner Prize is een prijs voor Britse kunstenaars onder de 50. Eerdere winnaars waren onder anderen Gilbert & George, Steve McQueen en Grayson Perry.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share